Yazılım Sözleşme Analizi Nedir?

Yazılım Sözleşme Analizi Nedir?

Satın alınması planlanan ve mevcut olan yazılım lisans yönetimi ve bu uygulamalarda ki ürünlere ait olarak gerekli olan bütün sözleşmelerin analizleri yapılarak kurumların hakları ve kısıtları bu şekillerde belirlenmektedir. Mevcut olan sözleşmelerinde iyileştirilmesi için de gerekli aksiyonlar tanılanmaktadır. Ayrıca ölçeklenebilir sam politika, süreç ve prosedürleri de tasarlanarak sam yönetimindeki kişiler, uygulamalarda ki rol ve sorumlulukları da en etkili şekillerde belirlenmektedir.

Sam Dönüşümü Ne Anlama Gelmektedir?

Hedeflenen bütün sam süreçlerinin gerekli uygulamalara geçirilmesi için bütün kurumların hedeflerine ve işlemlerine paralel olarak gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası tasarlanmaktadır. Sam ve yazılım lisans yönetimi uygulamalarında günlük operasyonlarda yer alacak şekillerde kaynak ve bu süreçlerde de kullanılacak olan bütün araçlar belirlenerek uygulama planları bu sayede oluşturulmaktadır. Ayrıca sam ve yazılım lisanslamaları ile ilgili olarak da belirlenen süreçlerde ya da bütün sam süreçlerinin yönetilmesinde sürekli olarak hizmetler firmalar tarafından verilir.

Sam Araçlarının Konfigürasyonu Ve Kurulumu

Günümüzde artık bütün kurumların sam uygulamaları sam araçlarının yani snow, flexera, aspera, servicenow, sistemlerinin kullanımları için gerekli strateji planları oluşturulmaktadır. Aynı zamanda ise sam araçların da seçilmesinde yardımcı olunmasına ek olarak da implementasyon konfigürasyon ve araç yönetimi konularında gerekli danışmanlık hizmetlerini firmalar sunmaktadır. Ancak yazılım lisans yönetimi ve diğer gerekli bilgi ve hizmetlerin her zaman için konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından alınması mutlaka gerekmektedir.